Biten busschaufför bet bråkande bilist

Läste precis att en bilist blivit biten av en busschaufför i Uppsala. Bilisten tyckte att bussen körde illa, enligt artikeln blev han trängd och körde in i en refug - vilket inte låter så bra. När bussen väl stannat fick bussföraren ett slag i ansiktet. En busschaufför som åkte med gick ut för att fotografera bilen, varpå bilisten ingrep. Busschauffören som inte var i tjänst bet då bilisten.

Varför rubriken till artiken är "Bilist illa biten av busschaufför" och inte "Bilist slog busschaufför, blev biten av bussförare som inte var i tjänst" beror väl på antal ord och nyhetsvärde. Det är ju rätt svårt att bedöma vad som var rätt eller fel, det känns som att bilisten hade kunnat ringa polisen om han eller hon blev trängd och bussen smet. Eller ringa till bussbolaget och klaga. Kanske var busschaufförernas handlande rent självförsvar? Busschauffören verkar dock rätt biten av situationen.

Min rubrik - med en lite annan vinkel kanske - blir "Biten busschaufför bet bråkande bilist"...

Läs artikeln: http://www.dn.se/nyheter/sverige/bilist-illa-biten-av-busschauffor-1.920791



Kommentarer
Postat av: Janne

En alldeles lysande rubrik du föreslår! Snacka om att journalistutbildningen här i landet ligger på en tydligen väl låg nivå, när "en simpel bussförare" (som jag förstås också är, kör Nacka Värmdö) brädar DN:s (f ö mitt livorgan) rubriksättare med hästlängder. Alliteration och allt...toppen!



Sväng mjukt,

Janne

2009-07-30 @ 17:12:45
Postat av: whippo

Det är alltid chaufförens fel.



"Bitig busschaufför bet ifrån"

2009-08-01 @ 06:17:04
Postat av: Mårten

Tack för era kommentarer! Det var rätt kul att skapa en rubrik - kanske var det ett tacksamt ämne för alliteration. Whippos förslag är helt klart ett alternativ också...

2009-08-01 @ 07:14:58
URL: http://digitalspegling.blogg.se/bussforare

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Locations of visitors to this page
Trackback
RSS 2.0
Google
Om Bussförarbloggen: Bussförarbloggen är en privat blogg som skrivs på fritiden.

Syftet är att dokumentera vardagen som busschaufför samt reflektera över yrkeskunnandet och teknikanvändningen, för att bli en bättre chaufför...

Vissa inlägg skrivs på raster och andra pauser under arbetsdagen, när bussen står stilla.

Bloggen har ingen koppling vare sig till Busslink eller SL.

Inget av innehållet produceras eller publiceras under körning.