Ommöblering - det var bättre förr

I lördags kväll tog vi tag i soffans placering i vardagsrummet, flyttade TV:n till motsatt sida av rummet, framför fönstret. Bordet drogs på mattan. Fåtöljen bytte plats. Provsatt. Nja, inte så bra som vi trott. Grannarnas ansikten syntes tydligt från soffan, där den stod innan vände vi dem ryggen. Inte så trevligt kanske, men nu kändes vi påtagligt uttittade. Och vi tittade ut dem.  TV:n, nja, den stod inte riktigt bra framför fönstret. Samma grannar hade ju kunnat börja klaga på att de får se en trist grå TV-baksida genom vårt fönster. Inte bra... Soffplaceringen kändes dessutom utsiktslös - vi köpte ju faktisikt lägenheten eftersom utsikten var så bra.

Men om vi ställer soffan där vi har bokhyllorna. Vad ska vi göra med dem då, slänga... Hahaha, skämtare där. Framför bokhyllorna då? Visst. Vi provade det i början av boendet - och trivdes inte med det. Dessutom kunde inte glasdörrarna öppnas i billybokhyllan. TV:n står inte bra där, vi får flytta den. Eller slänga ut den... Nej, TV måste vi ha.

Lösning. Vi ställer soffan framför fönstret, med ryggen mot grannarna. Det var bättre. Vi kan se utsikten. Men, det var ju likadant som vi hade det från början. Jaja, det gör inget, för vi har fått ordentligt städat.

Förändring leder inte alltid till förändring - framförallt inte om den är utsiktslös.

Samtidigt har vi nu provat en massa möbleringsalternativ, vilket gett oss större kunskap om det nuvarande möblemangets begränsningar.

Ommöbleringsslutsats: det var helt enkelt bättre förr...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Digital spegling

Minnesframkallning, innovation & lärande