246844 7511 i snöväder

MMS

246844 7511 i snöväder


Nä, nu räcker det - gör om och förbättra

La Voix vann. En helt okej låt. Folket röstade för en gångs skull bra, även om det varit kul om Snälla, snälla vunnit.

Men ärligt talat. Räcker det inte nu. Melodifestivalen med alla dessa deltävlingar, andra chanser och en final som ingen riktigt orkar engagera sig i har överlevt sig själv. Gör om. Förbättra.

Det är inget dåligt program. Jag njuter av spänningen, nynnar på låtar. Det finns dock ett uttryck som heter Less is more. När till och med globenpublken blir överraskad över röstningen och verkar känna att det är ett antiklimax, kanske det är dags att göra om upplägget? När juryn röstar på ett sätt som gör att alla kan vinna när folket ska säga sitt - bra-TV-röstning - då känns det lite skumt.

Gör om. Stryk duellerna i deltävlingarna. Gör ett program av internationella juryns röstning, en dokusåpa med insyn. Hur resonerar de? Låt den internationella juryn välja ut bidrag av de 3200 som inte kommit med annars och redovisa i efterhand vilka det var. Ta bort en eller två delfinaler. Minska antalet låtar. Låt fyra låtar från varje deltävling gå vidare till Finalen - som läggs upp som andra chansen.

Jag gillade Petra Mede. Många saker var mycket bra i år. En av de låtar som var mest rätt vann.

Samtidigt. Nä, nu räcker det. Gör om och förbättra.

Dialog under H.E.A.T:s låt

En liten dialog mellan min flickvän M och mig under H.E.A.T:s framförande:

M: Jag har svårt för att se en valptjock hårdrockare på scen
Jag: Han är väl inte tjock
M: Han är valptjock. En hårdrockare ska ju vara mager av allt amfetaminbruk och ha injektionsmärken. Vara över 30.
Jag: Det är väl därför de måste fylla på med nya hårdrockare. Det gamla gardet har nått sitt bäst före datum.

Love, love, love - jag älskar inte det här

Agnes låt Love, love, love spelades precis. Slätstruket dussindisco. Tänk om hon satsat på On and on istället - då hade det nog räckt hela vägen till Moskva. Älskar inte det här...

Bort från mig - nu sjöng du fel Caroline

Caroline af Ugglas sjöng fel på slutet av låten Snälla, Snälla. Hon sjöng "Bort från mig" istället för "och inte till mig". Enda anledningen till att jag uppmärksammade det var att jag hade texttv:n på. Det fungerade ändå, hoppas på Moskva...

World Builder - en dag att spela in, två år att redigera

Läste i Metro om en kortfilm som hetter World Builder - som vunnit priser. Den tog en dag att spela in och Bruce Branit, ägare av ett specialeffektbolag i Kansas, USA, har sedan spenderat två år för att göra specialeffekter till den. C:a 10 minuter lång.

Påminner inte om något annat. Det skulle i så fall vara Second Life...


World Builder from Bruce Branit on Vimeo.

"A strange man builds a world using holographic tools for the woman he loves.

This award winning short was created by filmmaker Bruce Branit, widely known as the co-creator of '405'. World Builder was shot in a single day followed by about 2 years of post production. Branit is the owner of Branit VFX based in Kansas City."

Kontorsråttan

Hört på tåget:

Man i telefon: Jag sitter på tåget. Så jag får uttrycka mig lite kryptiskt... Jag har pratat med kontorsråttan.

Vet inte. Jag hade nog lyssnat mindre om han pratat klartext... Nu undrade jag ju vilken kontorsråtta han pratat med.

Alla låtar var inte så bra - snälla, snälla - moving on

Andra chansen slutade med att Snälla, snälla och Moving on gick vidare. Två mycket bra låtar. Moving on är Sarah Dawn Finers powerballad. Vet inte hur långt den kan gå. Snälla, Snälla är af Ugglas unika sång om otrohet och uppbrott. Tror den har nått så långt den kommer - går den vidare till Moskva är det en skräll utan dess like. Alla - var internationella juryns val. Minns inte hur den gick.

Det är väldigt öppet hur det kommer gå i finalen. Alla 10 låtar, utom alla, är potentiella vinnare.

Snälla, snälla

Snälla, snälla Caroline af Ugglas. Du kan väl gå vidare till Globen och finalen från andra chansen. Jag tycker att låten skulle gått vidare redan från början -  det mest unika och starka bidraget i årets tävling. Dessutom internationella juryns val...


Årets melodifestival-växare

Årets melodifestivalväxare är Malena Ernman - La Voix. Missförstådd av pressen. Älskad av TV-tittarna. Jag var skeptisk. Den växer dock när jag nu lyssnar på den igen. En värdig Moskva-besökare?


Pernilla Andersson

Följande låt - Johnny Cash och Nina P - spelas rätt ofta på radion, i varje fall på P4. Warner har lagt ut videon på Youtube:


Pernilla Andersson

Följande låt - Johnny Cash och Nina P med Pernilla Andersson - spelas rätt ofta på radion, i varje fall på P4. Warner har lagt ut videon på Youtube:


RSS 2.0