iStockphoto.com

iStockphoto är en tjänst där man kan köpa bilder och video-klipp för att använda i sina egna produktioner. Det finns flera sådana här sidor på nätet, det som var nytt med denna är att det finns videoklipp i SD och HD format. Kanske kan vara bra, om inte annat så för inspiration. Adress: iStockphoto.com

Hero - flipp eller flopp: topp 3, 5 eller 10?

Hero blev inte bättre av att Perelli fick startnummer 15 i finalen, samma nummer som hon hade 1999 när hon vann i Jerusalem. Inte heller blev den bättre av att alla pressrepresentanter på plats i Belgrad röstade fram den som favorit. Själv kände jag att Hero bara kändes blekare och blekare ju mer bidrag som spelades upp i finalen.

Följde omröstningen lite oengagerat - men det vara ganska kul att höra kommentatorernas allt mer uppgivna kommentarer om att det blev ettor, tvåor och en åtta för Hero - när låtar som rimligen, enligt bedömare, borde varit utan poäng seglade upp som ettor, tvåor och åttor på resultatlistan. "Men det är många länder kvar som ska rösta". Till slut var det bara att konstatera att Hero inte drog in så mycket poäng att den skulle bli bland de fem eller ens tio första. Sedan började de hoppas på topp 20, av 25.

Jag var inte överraskad av resultatet. Jo lite, för alla tidningar har lyft fram att Hero är en sådan toppen-bra-suverän-låt, att jag nästan trott att jag inte kan bedöma sådana saker. Att jag inte gillar Hero innebär ju inte att alla andra Europa gör det.

Rysslands Believe var en grym växare. Det fanns fler sådana i startfältet - låtar som växte ju mer man lyssnade på dem.

Och hur gick det då. Believe it or not - men Rysslands Believe vann. Grattis! Gillar den låten.

Believe it or not... Hero fick poäng - men inga höga tolvor. Norge gav Danmark poäng. Det kändes lite som att det blev pannkaka av det. Topp 3, 5 eller 10? Flopp - plats 18!

Sjökexet mixar i SR

Googlade Sjökexet och insåg att många av hans mixar finns på Sveriges Radios hemsida. Spana in: http://www.sr.se/cgi-bin/p3/programsidor/artikel.asp?ProgramID=2053&Artikel=559585

Dock hittar jag inte Hero-versionen som jag skrev om i förra inlägget där, men en massa andra roliga mixar - varav jag tycker vissa är riktigt bra.

Perelli får hjälp av DJ

Hero är en gammal låt, tycker många. Omodern. Disco - 10 år försent? Lösningen - låt Perelli ta hjälp av Mange Schmidt och Petter - genom en DJ som heter sjökexet. Resultatet - en otroligt giftig låt som jag till och med hade kunnat rösta på i en melodifestival... Fick tipset via Rosenbloms blogg [http://rosenblom.wordpress.com/]

Det verkar som att det finns en hel del folk som mixar ihop olika låtar, svenska med engelska, rock med visor. Intressant fenomen.

Lyssna på låten här: http://www.youtube.com/watch?v=g34EW-tQ-ps&feature=related

Rosenblom tycker att man ska flyga ner Petter och Mange Schmidt till Belgrad, så att Perelli får köra bakom dem. Nja, det händer nog inte. Men remixen kommer leva kvar efter Eurovision-finalen ikväll, vilket det finns en viss sannolikhet för att inte Hero i originalversion gör... Eller så vinner den. Även om den inte vunnit mitt gillande...

Lord of the rings - läggs ner i London

Såg precis att Lord of the rings ska läggas ner... Och gå upp i Tyskland istället... Undrar om de lyckats få tillbaka alla 225 miljoner pund under det året som gått. Jag insåg precis att vi betalat ett överpris för våra biljetter - 17.50 pund ska det kosta på balkongen.

Vi betalade 40... Lurade... Så om ni vill se den, beställ via nätet istället för att köpa sista minuten.

Sånt bidrar till att man blir missnöjd.

Pressmeddelande

Lord of the rings - musikalen: Grymt snyggt, men till vilken nytta?

Tänk er de tre filmerna om Sagan om ringen. Tänk er Frodo, Sam och de andra karaktärerna. Tänk sedan om och bege er till en teatersalong - och höra dem sjunga. Kan det bli dåligt? Hmm, här följer en liten kort recension.

Musikalen börjar väldigt effektfullt, för att folk ska sätta sig till rätta jagar Sam och de andra eldflugor - det är häftigt. Spana in följande klipp från den officiella hemsidan -- [hemsidan] - den visar stora delar av snyggheten i produktionen. Det är storslaget ljus och ljud. Musiken är kanske lite svårtillgänglig, men det finns öronhängen - särskilt om man som jag köper CD:n och lyssnar i efterhand.

Det största problemet är att det känns som att man valt att fördjupa sig i fel scener. Exempelvis spenderas åtskiliga minuter åt trädscenen, som inte för handlingen framåt, men som är väldigt snygg. Detta leder till att tempot blir lidande. I kombination med att de vill berätta för mycket, blir det ibland outhärdligt tråkigt - inte minst om man sitter på balkongen långt ifrån händelsernas centrum - som jag dessvärre gjorde.

Gollum är bra. Jag gillar dessutom hur man utnyttja scenrummet i alla dimensioner, det är mycket folk som svävar ner. Handlingen utspelar sig på flera parallella plan samtidigt. Scen-konstruktionen - en superdynamisk vridscen där delar av scenen kan vridas, eller höjas och sänkas tillsynes hur som helst bidrar till en dramatisk scenografi.

Slutscenen är ett mästerverk, två parallella episodorer som på ett effektivt sätt växlas mellan med hjälp av supersmart utnyttjande av ljusläggning.

Kan det bli dåligt?

När jag går ifrån teatern tänker jag - "Grymt snyggt". Kanske den snyggaste produktion jag någonsin varit på. Men vad hjälper de när de massakerar historien och väljer ut de delar där de har tekniska lösningar att gestalta all hokus pokus.

Grymt snyggt - till vilken nytta?

---
Titel: Lord of the rings
Teater: Theatre Royal Drury Lane, Catherine St, London

Digitalspeglings betyg: [] [] [] (tre speglar] - för att den är så snygg... och för att musiken är bra

Rekommenderas - men välj hellre en dyrare biljett och sitt på parkett eller första raden. Undvik balkongen som har separat ingång, fem våningar upp, långt ifrån händelserna.

Mer info: www.lotr.com

Passivt motstånd till trots - här kan ni lyssna på bidragen

Här har SVT lagt ut bidragen till Eurovision song contest - final och semifinal: http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=90418&lid=puff_1080316&lpos=extra_0

När more bara är för mycket: Vi får nog schlager-kvala i Reykavik nästa år

Dags för Eurovision igen - eller fortsättning på "never-ending-schlager-era-2008"? Jag tycker det blir för mycket schlager med först fem veckor i den svenska finalen, därefter en hel vecka i europeiska finalen. I år har jag dessutom än mindre motivation att engagera mig eftersom jag har svårt för Charlotte Perellis låt Hero. Alla säger att den är så bra, men jag kan bara konstatera att jag inte tycker så...

Så, jag missade semi-finalen i tisdags. Inte för att jag bryr mig, officiellt. Men det är ett schlager-statement från min sida. Ett passivt motstånd i en tid när more bara är för mycket.

Jag kommer missa tv-sändningen ikväll också, men kanske slölyssnar via radio. Det finns så många mycket bättre låtar än Hero i semifinalen. Islands bidrag - ett Euro-disco-bombnedslag á la E-type - är väldigt starkt anser jag.

I finalen har vi sedan Frankrike.

Om Hero tar sig till final, vilket den nog gör eftersom inbitna schlager-fans röstar ikväll, tror jag inte att den har så stor chans i finalen. Men som sagt, jag trodde Sibel, Chirster eller Amy skulle ta hem den svenska segern... så min gissning är kanske inte så mycket värd idag.

Fast - jag tror vi får kvala nästa år. Kanske i Reykavik? Det hade varit skoj! "I love Europe!"

När more bara är för mycket...

Hur Sagan om ringen skulle ha slutat

Ett alternativt slut på Sagan om Ringen, finns att se på Youtube...
 


Tisdagstema: Baksida i Nice

En baksida i Nice - ganska så nice, om man säger så...

image67

image68
 
Ytterligare en aspekt på baksidan... huset säljs idag... men jag har i varje fall upplevt det en gång...

Morgonsoffan: Segway

Jag har inte riktigt fastnat för SVT:s humorprogram Morgonsoffan, men vissa inslag är roliga. Som när Björn Gustavsson testar Segway [youtube]:


Flickor bak i bilen - det åttonde hjulet

Siw Malmqvist har ju sjungit in den svenska versionen - och ikväll på Så ska det låta framfördes den av Hanna. Den heter "Flickor bak i bilen" fick jag reda på.

Så på sant 2000-talsmanér tappade jag intresset för TV:n och sökte på iTunes. Vad hittar jag väl där... Originalet "Seven Little Girls Sitting In the Back Seat" som sjungs av Paul Evans.

Och plötsligt förstod jag lite mer om vad låten handlar om - att vara det åttonde hjulet, att vara chauffören som inte får vara med... (Har nog inte lyssnat på texten så noga innan)

Sökte även på Youtube och hittade följande klipp med Cliff Richards.Vägverket använder Anoto-teknik

I onsdags när jag skulle köra upp för manuell-växellåda med buss [se digitalspegling.blogg.se/bussforare] fick jag skriva under ett papper där jag intygade att jag inte hade körkort för samma behörighet inom EES. Jag skrev och sa inspektören "Nej, vänd på pennan!" och jag såg då att det var Anoto.

"Aha, Anoto - vad coolt", sa jag.
"Ja, så kommer det ut i cyberspace direkt", sa inspektören.

Hela protokollet var gjort i Anoto-papper. Detta innebär att när inspektören kryssat i godkänt eller underkänt på formuläret så registreras det direkt i datorn.

Läs mer här [case på Anoto.com]

RSS 2.0