The way old friends do

En av ABBAS i mitt tycke bästa låtar - "The Way Old Friends Do". Hittade den på Youtube:

Veolia överklagar T-baneupphandlingen

Hörde på Radio Stockholm att Veolia överklagar T-baneupphandlingen, som det Hong Kongbaserade företaget MTR vunnit. Enligt radion vill Veolia göra gällande att deras anbud är 2,5 miljarder billigare under avtalsperioden. Länsrätten stoppar alla förhandlngar.

Det verkar inte speciellt ovanligt att upphandlingar överklagas, så vi får väl se vad som händer här...

Läs mer:
City, 2009-01-30 "Veolia överklagar t-baneaffär"


Begränsningar i Spotify

Spotify meddelar att de kommer att begränsa sitt utbud - ta bort låtar ur katalogen. Tydligen har det att göra med vilka låtar som ska vara tillgängliga i olika länder, ungefär som i iTunes där det ingår att köpa en låt som bara är utgiven i USA. Läs mer här: [Spotify blogg].

Om man har tekniken för laglig gränslös musikdelning, varför då inte anpassa regelverk och avtal istället för att införa begränsningar?

Ommöblering - det var bättre förr

I lördags kväll tog vi tag i soffans placering i vardagsrummet, flyttade TV:n till motsatt sida av rummet, framför fönstret. Bordet drogs på mattan. Fåtöljen bytte plats. Provsatt. Nja, inte så bra som vi trott. Grannarnas ansikten syntes tydligt från soffan, där den stod innan vände vi dem ryggen. Inte så trevligt kanske, men nu kändes vi påtagligt uttittade. Och vi tittade ut dem.  TV:n, nja, den stod inte riktigt bra framför fönstret. Samma grannar hade ju kunnat börja klaga på att de får se en trist grå TV-baksida genom vårt fönster. Inte bra... Soffplaceringen kändes dessutom utsiktslös - vi köpte ju faktisikt lägenheten eftersom utsikten var så bra.

Men om vi ställer soffan där vi har bokhyllorna. Vad ska vi göra med dem då, slänga... Hahaha, skämtare där. Framför bokhyllorna då? Visst. Vi provade det i början av boendet - och trivdes inte med det. Dessutom kunde inte glasdörrarna öppnas i billybokhyllan. TV:n står inte bra där, vi får flytta den. Eller slänga ut den... Nej, TV måste vi ha.

Lösning. Vi ställer soffan framför fönstret, med ryggen mot grannarna. Det var bättre. Vi kan se utsikten. Men, det var ju likadant som vi hade det från början. Jaja, det gör inget, för vi har fått ordentligt städat.

Förändring leder inte alltid till förändring - framförallt inte om den är utsiktslös.

Samtidigt har vi nu provat en massa möbleringsalternativ, vilket gett oss större kunskap om det nuvarande möblemangets begränsningar.

Ommöbleringsslutsats: det var helt enkelt bättre förr...

There is no business like show business

Var på genrep av "Showbusiness - A Hollywood tribute" med Rennie Mirro, Karl Dyall och Hanna Lindblad på Oscarsteatern igår. Gästartist: Sharon Dyall. Det var riktigt, riktigt bra. Otroliga dansare, lite underfundigt kabaréaktigt upplägg och väldigt snyggt ljus. Bra musik också - jag blev sugen på att spana in alla gamla musikalfilmer.

Läs mer här och se klipp från showen: [2Entertains hemsida]

På Youtube hittade jag originalet - There is no business like show business.


Hoola bandola band: På egna vingar

På en minneskonsert för Björn Afzelius spelade Hoola bandola som sista låt "På egna vingar". Hittade klippet på Youtbube, se nedan. En mycket vacker låt, en favorit.


Spamalot

Via Spotify började jag lyssna på musiken till Spamalot. På Youtube hittade jag ett klipp från Tony Awards. Blev sugen på att se den, verkar bra...


Robyn

Köpte Robyns album "Robyn" för några år sedan. En ny version har släppts i USA och jag lyssnar på den via Spotify. Flera uppdaterade spår, lite roligt med nya versioner.

Spotify - musikutforskande

Fick idag min inbjudan till tjänsten Spotify. Anmälde mig härom dagen, så det gick ganska snabbt. Så nu har jag musik i bakgrunden, gratis. Jag har redan köpt en låt som jag hittade på Spotify, så jag tror att behovet att bära med sig musiken kommer göra att man inte enbart nöjer sig med strömmande musik.

Spana in tjänsten här: [Spotify free] (Man måste bli inbjuden för att komma med, annars kostar det)

Nya regler i Melodifestivalen - någon kanske har lyssnat ändå...

Nya regler i Melodifestivalen. Delvis nytt upplägg med telefonröstning, dueller och en internationell jury som utser det 11:e finalbidraget. Känns bra - det har blivit lite för trist med bara telefonröstning och svenska folket som hört en låt en gång eller röstar på sina favoritartister och inte ser till låtens chans att vinna Eurovision Song Contest. Läs mer här: [http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=79866]

Någon kanske har lyssnat ändå...

Replay

På TV4:s tjänst Replay finns det information om hur länge programmen ligger kvar på nätet. De görs tillgängliga gratis i en vecka, och sedan redovisas hur många dagar det är kvar innan de tas bort. Smart...


Snart Melodifestivalen - igen, igen och igen

Varje år samma sak. När Melodifestivalfinalen varit säger jag "aldrig mer". Om de inte gör om tävlingen kommer jag aldrig mer att titta. Efter att ha vadat i delfinaler, tippat vem som går vidare från andra chansen och frossat i spekulationer om vem som tar hem finalen är jag genuint trött. Om melodifestivalutbrändhet hade funnits skulle nog jag fått den diagnosen. Mitt råd brukar vara - dra ner på antalet tävlingar. Låt juryn välja låtar i delfinalerna och ha delat ansvar med TV-publiken i finalen.

Ingen lyssnar på detta.

Den sjunde februari börjar det. Och jag kommer att titta på Melodifestivalen 2009 - igen, igen och igen...


Ett nytt steg i avskaffandet av TV-tablåer? TV4 - Replay

SVT har sin Play. Kanal 5 och TV3 med flera har lösningar som heter Web-TV. Gemensamt är att det går att se tv-programmen efter ordinarie sändningstid, som on-demand på Nätet. TV4 har haft TV-anytime, som är en betaltjänst. Den har inte fungerat så bra på Mac. Nu släpper de TV4-Replay - som är gratis och reklamfinansierat - som betaversion. Fungerar utmärkt på Mac också. Ett nytt steg i avskaffandet av TV-tablåer?

Common People - remix

Common people med Pulp är en låt som sätter sig på hjärnan. Jag har den på CD, väldigt gammal - men remixen har jag bara hört på radio. Hittar den inte heller på iTunes. Men på Youtube fanns den... se nedan:


Musikalnörderi - Hair - Let the sunshine in

En musikalfilm som jag sett många gånger är Hair. Det var dock längesedan sist. Det finns många fina melodier i den och det slog mig just att slutet är väldigt tragiskt och gripande - när hippien Berger som ställt upp för sin kompis plötsligt måste åka iväg till Vietnam. Fel kille åker iväg.

 Hittade klippet på Youtube:


Nigeriabrev - svar på tal

Alex Schulman skriver idag om sitt roligaste blogginlägg. Det var när han svarade på ett av Nigeriabreven, de där spambreven som kommer i tid och otid. Ganska roligt, tyckte jag. [Läs här]

Singing that melody - Swingfly

Hörde en låt som satte sig på hjärnan, när jag körde buss. Lyssnade på NRJ. Lät som Teddybears Stockholm. Letade upp låten sedan, via NRJ:s hemsida - där de listar mest spelade låtar och även länkar till en musiknerladdningstjänst. Det var inte Teddybears, men Swingfly - som sjunger på deras hit Hey Boy. Så helt fel hade jag inte. Nedan, videon. Rätt tuff tyckte jag - inte minst när det ser ut som att de interagerar med kameran.

 

Hey Boy fanns också som video: http://www.youtube.com/watch?v=Uz8mwMdVJ-QRSS 2.0