Love is Wicked och TrackID

Som jag skrivit tidigare använder jag iTunes efter att jag har hört en låt på reklamradion. Nu fick jag en låt på hjärnan igen. När jag var ute och gick tidigare idag upptäckte jag att min nya SonyEricsson har en funktion som heter TrackID som kan användas samtidigt med radion. TrackID aktiveras och spelar in en snutt av låten. Informationen sänds sedan över via internet och svaret på vilken låt som spelats syns på en webbsida.

Just när det gällde denna låt sa dock radioprataren namnet - Love is Wicked. Så när jag kom hem iTunade jag in den. Därefter Youtubade jag... Se nedan...Brick - Love Is Wicked lyrics

Nöje då och då - för en asynkron upplevelse här och nu

TV-tittandet för mig blivit mindre tablåberoende. Det är mycket sällan jag läser i tidningen om vad som ska komma på TV samma kväll. Istället vet jag när de program jag vill se går och ställer in hårddiskvideon för veckovis eller daglig inspelning. TV:n styr inte livet, jag anpassar mig inte efter TV:n, utan med diverse funktionella tillägg kan jag skapa en egen på begäran tittarupplevelse. Inte helt olikt när videon kom. Den stora skillanden är enkelheten.

 

I tisdags när den stora TV:n i vardagsrummet var upptagen av sambon valde jag att prova SVT:s webbutsändning av Allsång på Skansen. Tidigare år har det inte gått att komma in pga överbelastning, men i tisdags kunde jag faktiskt följa med. Men plötsligt hoppade spelaren tillbaka igen. Börja om från början, börja om på nytt. Inte bara en gång, utan hur många gånger som helst. Hade det hänt på en TV hade jag blivit paranoid och börjat se mig om efter grönklädda män och kvinnor från främmande makt i buskarna. Men nu skrattade jag bara gott, tog en skärmdump och dokumenterade det. Kanske har det med mediet att göra. TV är fortfarande säkert, envägskommunikation, som förväntas fungera med god kvalitet både på innehåll, produktion och utsändning. Webben har jag inte samma förväntningar på. Att programmet stannar, börjar om, hackar - det kan jag leva med. Om jag har en asynkron upplevelse spelar det ingen roll om den släpar efter en sekund eller fem minuter. Det är ändå live, på något sätt. Deja vu.

 

Att webbteven hackar behöver inte bero på något annat än att jag har störning på uppkopplingen eller för många program igång samtidgt. Jag har lägre kvalitetskrav på allt från bild till innehåll. Youtube rules. Och även om kvaliteten är bättre på SVT Play kan jag leva med omstarter. Jag kan ju prova igen när jag vill. Nöje då och då - för en asynkron upplevele här och nu.


Första livesändningen med bambuser

Nu har jag provat Bambuser med min nya SE G900. Det är en 3G-telefon, men jag har inget 3G-simkort ännu, därav en hackig film. Men spana in min Bambuser-kanal.

Det är ett lite svårt gränssnitt att stänga av och sätta på filmen, eftersom det är skärmbaserat. Knappen det görs på är mycket liten, men jag lyckades ganska bra i testfilmen (Gamla stan).

Kommer försöka testa lite olika filmer, inte minst nästa vecka när 3G-kortet kommer. 


iPhone kan vänta: En investering för att främja min tekniknyfikenhet

Köpte en Sony Ericsson G900. Okej, jag vet. iPhone släpptes igår. Men efter en noggrann analys av mina behov insåg jag att jag värdesatte möjligheten att utforska video med Bambuser mer än att utforska innovativa gränssnitt.

En viktig anledning till att jag inte valde en iPhone när jag nu ändå nästan kom upp i den prisklassen på telefon är att video ännu saknas på iPhone, har jag läst någonstans (exempelvis här). Samtidigt finns det en kamerafunktion som sägs ta väldigt bra bilder. Eftersom jag har varit Telenor trogen sedan Europolitan tiden kändes det även bra att fortsätta vara kund där. Det hade varit mycket dyrare att ha en iPhone... Men nästa telefon, om 18 månader, blir kanske en iPhone...

Nej, nu ska jag utforska G900. Första dygnet med telefonen har varit bra. Har lärt mig tryckskärmen och knappsatsen. Lyckats hitta en plugin så att jag kunde synca den via iSync. Filmat pudeln Tilda. Streamat via 2,5 G till Bambuser - i sann utforskande anda - dock plockade jag bort filmen, eftersom jag inte tror att världen är redo för att se två minuter rörig film från ett mörkt labb (typ sovrum). Det här var en investering för att främja min tekniknyfikenhet. iPhone kan vänta.

Blogg.se lägger inte ut inlägg...

Har problem att få ut inlägg - något är fel på blogg.se...

iPod walks - Bambuser talks

Testade Bambuser. Man tager vad man haver - skulle jag kunna kalla filmen... För jag laddar iPoden och det är mörkt. Vips filmar webkameran iPoden. Det sändes live iCyberspace... Tror inte någon hann tuna in, iTuna... Så jag släpper den on-demand... Koppla inte ifrån!


1000apor livesänder

Schulmans sajt 1000apor blir mer och mer intressant. De utforskar verkligen internet som medie genom olika format. Deras senaste upptåg, att stänga ner bloggarna, kan kanske ha varit ett sätt för att få fokus på deras satsning på livesändning. Livesänd webbtv - cool. Vid en närmare kontroll verkar det bygga på en tjänst som heter Bambuser. Detta får jag kolla upp mer...

by the way... bloggarna är uppe igen...

Hur många bloggar ska behöva dö...

Nu har the Schulmans gjort det igen, varför vet jag inte. De har stängt ner sina bloggar på 1000apor - precis när jag börjat uppskatta dem som daglig läsning. Om det är ett skämt, vet jag inte - det är ibland väl dold humor i inslagen på 1000apor. De har Felix Herngren som humorkonsult och motiveringen är att "bloggar är inte humor", därför ska de stängas...

Så det är nog ett skämt... eller början på en ny ironi-era...

Klockan 15 idag har de presskonferens - de har nya idéer på gång. Spana in 1000apor.se kl 15!

Bloggar kan visst det vara humor. Hur många bloggar ska behöva dö...

Gratis ljudböcker på DN.se

Såg precis att DN tillhandahåller gratis ljudböcker i samarbete med Bonniers. Ni hittar böckerna här.

Varuhuset - bakom kulisserna

Minns ni TV-serien varuhuset. På Youtube hittade jag en "bakomfilm" från 1987. Se nedan...RSS 2.0