Joseph and the amazing technicolor dreamcoat

Ska åka till London om en månad och försöker bestämma mig för vilken musikal som är roligast att gå på. Finns många som jag vill se - Wicked är en stark kandidat. Har hört att det ska vara en av de bästa. Joseph är också ett alternativ. Hittade klipp på Youtube:


Tingaliin (Tingeling russian base-lovers remix) HD

Bästa bidraget i årets melodifestival var utom tävlan. Naturligtvis finns det på Youtube:

Pihlman & Pål, Tingaliin (Tingeling russian base-lovers remix) HD


Grillad - sker nog bäst i glada vänners lag

Jag tittar på Grillad via SVT Play. Två avsnitt har jag sett. Har läst recensionerna och skandalerna - blivit intresserad.

Min dom: Tycker det blir för tunt. Vissa är väldigt duktiga, som Claudia Galli, men det känns som att det blir alltför krystat.

Jag brukar ha tålamod med folk som kommer av sig och stakar sig, har gjort det själv och vet hur det känns, men programmet med Anna Book kändes hoppigt, segt och inte speciellt roligt. Som när programledaren introducerade Rickard Herrey och sa fel två gånger, hela poängen försvann.

Komikerna - som inte är speciellt namnkunniga om de nu borde vara det - ska komma med skämt om huvudpersonen, som de knappast känner - annat än mediebilden. Det blir ytligt. Artiga skratt från personen som blir grillad och från publiken. Det ska ju vara roligt det här - tindra med ögonen, le och var glada! Ni är på TV!

 Nej - grillning sker nog bäst i glada vänners lag...

Textning i Youtube

Det går numera att lägga till textning i filmerna på Youtube. Jag tror att det bara är en tidsfråga innan man kan redigera filmerna direkt via Youtube. Ladda in via Bambuser, strömning via nätet och sedan spara och redigera i efterhand.

En annan spaning är att kvaliteten förbättrats i Youtube. Inte nödvändigtvis att innehållet är bättre, men bildkvaliteten tillåts nu vara HD.


RSS 2.0