Schyfferts försvarstal - live från Cirkus

Henrik Schyfferts föreställning "The 90s - ett försvarstal" sändes live i SVT från Cirkus i lördags. Jag såg programmet via SVT Play igår (på mobilt bredband, vilket är lite coolt). En nedtonad Schyffert i en helt otroligt tight show som på ett sofistikerat sätt gick från ironi, till humor, tillbaka till allvar. Allt knöts samman på ett snyggt sätt i slutet - allt, ja faktiskt allt, som sades visade sig vara plantering för slutpoängen. Det kändes som TV-historia. Att det dessutom var live sänt kändes overkligt - även om jag såg det inspelat.

Så om ni inte redan har sett programmet - se det på SVT Play. Det är tillgängligt där till den 23:e juni 2009. Jag antar att det kommer att släppas på DVD senare kanske, men chansa inte... [Ett försvarstal, SVT Play]

Grattis Norge! La Voix tappade rösten

Alexander Rybaks "Fairytale" vann. Det gick bra för England, kom femma. La Voix tappade rösten, kom väldigt långt ner i resultatlistan. Estland gick ganska bra. Likt Azerdbadjan.

Grattis Norge! 

Finland som nummer 24

Finsk raptechno som startnummer 24, jodå - catchy. Jag köper det. E-typiii?

Englands tid nu?

Ett av kvällens bästa bidrag "My time" - med Lloyd Webber som pianist. Oschlagbart.

Rumänien - med spöksångerska?

Det sägs att den som sjunger ledstämman måste vara på scenen. Enligt den engelske kommentatorn står det en tjej på scenen som inte är med i bild så ofta som sjunger. Lurendrejerande spöksångersska?

Fairytale - Norge

Här har vi nog kvällens vinnare. Enda låten jag nynnat på sedan semi-finalen. Vinnande koncept, behövs det mer än så här?

Green-gobl... Armenien

Superhjältepop från Armenien. Catchy. Påminner lite om Batman  med Jokern...

Turkiet ganska bra

Turkiets låt är ganska bra.

Finalen än så länge

Några bra låtar har det varit. Estlands låt är bra. Danmark är en växare, catchy. Sverige gjorde bra ifrån sig. Island och Armenien var också bra.

Schlagerslaget står mellan Norge och England - eller mellan helt andra bidrag

Norge och Englad har otroligt starka bidrag i årets Eurovisionsfestival. Med det inte sagt att någon av dem vinner  - Litauen och Estland är ju med. Och Ryssland. Det blir nog den mest spännande finalen på år och dag. Själv kommer jag följa den från England. 

Fast jag vet inte om Sverige får min röst, La Voix är bra men ganska platt jämfört med etnopop och Lloyd Webbers musikalstänkare.

Jag vet inte hur La Voix kommer fungera med tanke på kvällens konkurrens. Den är för svår för förstalyssningsavgörande, tror jag.

Mitt tips:
1. Norge
2. England
3. Estland
---
18. Sverige

Tror toppstriden blir jämn. Men allt kan hända i denna tävling, som vi sett de senaste åren. Satsa pengar på en högoddsare, det kan gå hem...

Wicked

Wicked överträffade mina väldigt högt ställda förväntningar. En smart, rolig och angelägen histora - otroligt bra producerad både med tanke på sång, musik, ljus och ljud. Kan varmt rekommenderas.

La Voix i Moskva

Imorgon är det dags för första delfinalen i Eurovision Song Contest från Moskva. Jag vet inte om jag kommer att titta på det, det blir i så fall första gången jag står över på länge... Känns som mycket schlager - för mycket av det goda. Hittade ett klipp på Aftonbladet om Malena Ernmans rep - det verkar vara snygg scenografi. Kanske en anledning att titta...RSS 2.0