Schlagerdepp och ark-pepp: Nu är tävlingen igång

Nu är den stora Eurovision-festivalen från Helsingfors igång. I torsdags hölls semifinalen med 28 bidrag, en snygg produktion, men inte så mycket mer. Minns ni hur man gör tråkiga, de 22 tråkiga, bidrag lite roligare - läs annars min blogg från igår. Där redogör jag bland annat för hur man kan göra för att få lite spänning i de tråkigaste schlagerbidragen.

Ikväll är det dags för the Ark att vinna! Eller försvinna i östvirrvarret. Alla tidningar är fulla med konspirationsteorier, det är långt ifrån glammet på 80-talet. Nu är det blodigt allvar. Vi mot dem - öst mot väst. Defcon 1 - hur skulle det vara att prova ett parti schack istället.

Min gissning är så här:

The Ark kommer göra ett superframträdande som får Helsingfors att gunga.

The Ark kommer att ta med sig en låt från varje år i tävlingen på sin färd i stormande syndaflod, för detta är nog dödsstöten för tävlingen.

Ty, the Ark kommer göra att Sverige får kvala nästa år - men de kommer inte kunna rå för det... De kommer göra sitt bästa och rocka loss, de kan inte rå för något annat. Vinner, det gör Serbien eller Moldavien. England kommer sist. För detta är TV med telefonröstning. Och då kan verkligen allting hända. Östdominansen, eller snarare att smaken är som baken, kommer göra att det krävs underverk för att hålla denna tävling med liv.

När jag tidigare idag frågade min schlagerspegel vem som kommer vinna suckade den bara och sa: ?Någon i väst, någon i söder, någon i norr och någon i öst är vinnare?... Det var bättre förr när en svensk s(ch)lagdänga som Digloo-digiley, eller Fångad av en stormvind eller Tusen och en natt kunde ta hem segern. Trots att The Ark är superbra och låten är en växare... Det blir nog ingen schlagerfinal i Stockholm nästa år... Men kanske i Madrid - Spaniens bidrag är inte så pjåkigt. Får se om något östland har någon stadsskuld eller känner någon som de vill hålla sig väl med i Spanien...

Kommentarer
Postat av: Marika

Gud vad konstiga åsikter du har...Spanien sög


/Sambon

2007-05-12 @ 21:23:09
URL: http://odlingspyssel.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Digital spegling

Minnesframkallning, innovation & lärande