"En spillra av en man som en gång skrev en positiv blogg om busstrafiken"

Jag blir glad när jag får kommentarer på min blogg om min väg mot bussföraryrket. Den senaste kommentaren fick mig att börja reflektera över om jag är för positiv och okritiskt granskande i mina inlägg och kanske viktigare i min attityd till min kommande extrajobbs karriär. Farbror Sid skriver i en kommentar till föregående inlägg:

"Det är så trevligt med en glad, nybakad, entusiastisk, lite naivt okunnig bussförare... som ser en ny buss tar en blid och längtar att få sätta sig bakom ratten... som hälsar glatt och uppriktigt på varje resenär som kommer ombord... innan hårda pass, trasiga undermåliga bussar, tidig morgon, sen natt, otrevliga resenärer... innan en hård och hänsynslös bussbransch effektivt gnagt och tärt bort den lilla arbetsglädjen... och kvar finns bara en trött, sönderstressad, spillra av en man som en gång skrev en positiv blogg om busstrafiken..." (Farbror Sid)

Jag blev först lite konfunderad över inlägget. Vad menar Farbror Sid - att bussföraryrket inte är en dans på rosor? Att entusiasmen över den glänsande ytan kan lägga sig lika snabbt som lacken på blåbussen slits ner den dagen den kommer i trafik?

Jag är medveten om att min blogg hittils varit positiv - den har speglat min entusiasm för bussar och min läruppelvelse. Frågan är väl hur den kommer att förändras den dag då skolvardag förbyts mot busskilometersproduktion. Min förhoppning är dock att min blogg kan hjälpa mig, och kanske även andra, att se saker ur flera olika perspektiv - trots sena nätter, undermåliga bussar som levererades till bussföretaget för sjutton år sedan och en sönderstressad tillvaro. Jag hoppas att bloggen ska hjälpa till att undvika att det bara blir en spillra kvar... För trots allt avslutar Farbror Sid sitt inlägg med dessa vänliga ord:

"Om du läser detta så hoppas och önskar Farbror Sid att du får en lyckad tid i yrket, och att du kan fortsätta vara lika entusiastisk och positiv, det gillar alla vi som reser med er..."

Jag tackar och fortsätter min entusiastiska uppladdning inför stundande uppkörning.

----
P.S. Läs Farbror Sids eget inlägg om kommentaren. Fick ett tips på en blogg att hålla ögonen på genom inlägget:

http://bancoboy.blogspot.com/

Kommentarer
Postat av: Anonym

Fin design denna blogg har..

2007-07-19 @ 16:19:19
URL: http://www.olododo.blogg.se
Postat av: Marika på Odlingspyssel

Lycka till imorgon älskling

2007-07-23 @ 22:49:33
URL: http://odlingspyssel.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Locations of visitors to this page
Trackback
RSS 2.0
Google
Om Bussförarbloggen: Bussförarbloggen är en privat blogg som skrivs på fritiden.

Syftet är att dokumentera vardagen som busschaufför samt reflektera över yrkeskunnandet och teknikanvändningen, för att bli en bättre chaufför...

Vissa inlägg skrivs på raster och andra pauser under arbetsdagen, när bussen står stilla.

Bloggen har ingen koppling vare sig till Busslink eller SL.

Inget av innehållet produceras eller publiceras under körning.