Klarade körkortet! Linjeutbildning pågår...

Sedan i tisdags förmiddag är jag lycklig innehavare av körkortsbehörigheten D. D som i Buss. Det är svårt att beskriva känslan att klara körkortet, kan väl bara sammanfatta med att hela körningen flöt på bra. Klarade de svåra passagerna och föll inte för fällorna. Tog för mig utan att köra för snabbt eller slarvigt.

Första turen med buss, utan handledare som ansvarade för körningen, skedde igår. Det blev en Scania (SL kallar dem H19) med Busslink invnr 5179 - en OmniCity. Dessvärre inte så långt, för inredningen höll på att rasa ner. Men till slut fick vi tag på en buss som instruktören godkände - en H18E.

Så nu är det linjeutbildning för hela slanten några dagar framöver. Med körkortet klart kommer denna blogg att ändra inriktning lite. Den kommer fortfarande att ha ett lärperspektiv, men inriktas mer mot erfarenheter från livet som bussförare (på deltid i Stockholm). Linjeutbildning pågår...

image37

Bildtext: Busslink 6828 på väg på nya uppkörningar.Kommentarer
Postat av: Marcus Sundman

Hej!I all välmening. Men hur kan man vara en lycklig innehavare av körkortsbehörigheten D? Jag förstår din tanke från början, jag har A BE CE DE. Jag är 24 år, tog D-körkort när jag var 21. Jag var lycklig då, men nu vet jag bättre.Berätta gärna om din erfarenhet runt busskörning så länge.. =) Du har formulerat dig väl i din blogg, men jag skulle gärna vilja ha dina kommentarer runt ditt jobb eftersom du nu förmodligen hunnit köra ett tag. :) Skicka gärna ett mail!

2008-12-18 @ 19:48:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Locations of visitors to this page
Trackback
RSS 2.0
Google
Om Bussförarbloggen: Bussförarbloggen är en privat blogg som skrivs på fritiden.

Syftet är att dokumentera vardagen som busschaufför samt reflektera över yrkeskunnandet och teknikanvändningen, för att bli en bättre chaufför...

Vissa inlägg skrivs på raster och andra pauser under arbetsdagen, när bussen står stilla.

Bloggen har ingen koppling vare sig till Busslink eller SL.

Inget av innehållet produceras eller publiceras under körning.