Liljeholmens bussterminal

Med boggibussarna kommer en ny linje för Söderhallen - 77:an. Den går mellan Liljeholmen och Karolinska Sjukhuset. Under boggibusskursen ingick linjeutbildning på denna linje.

Åker med när min kollega kör Södermälarstrand bort till Hornstull. Korsar Hornstull och ligger inte i bussfilen som en fyra, utan i en vanlig fil. Över Liljeholmsbron. Fortsätter en bit och har en hållplats innan vi svänger ner till höger, ner mot en rondell. På vänster sida ligger Liljeholmens bussterminal - ihopbyggd med tunnelbanestationen. För att släppa av passagerare håller man höger och för att köra direkt ner vänster. På en display till vänster om bussen ser vi en display som listar avgående bussar och dess avgångsplats. Missar man den finns det en till, lite mindre, längre fram. Kollegan kör in och parkerar ganska långt fram. Eftersom resenärerna passerar spärrarna till T-banan för att komma in i bussterminalen ska inga biljetter visiteras. Automatiska dörrar som kontrolleras från bussarna hindrar passagerarna från att komma ut i bussterminalen, innan det är dags för påstigning.

Vi går av. Bussens framlyktor och sidomarkeringsljus lyser fortfarande, trots att vi slagit av huvudströmmen. Det visar sig att vi är tvugna att stänga av lamporna manuellt. Stänger bussen igen och går iväg på en liten rundvandring. Det är riktigt fint där. Gick in i rastlokalen, som var i klass med den på Slussen. Efter en kopp kaffe och en lite paus gick vi ner till bussen igen. En annan kollega tog över för att köra som en 77:a till Karolinska Institutet. Framför bussen, på en pelare, finns en display som visar avgångstiden. Genom att blinka snabbt med helljuset aktiveras en backkamera, som visar bussen bakifrån. Riktigt smidigt - fågelperspektiv. Bussar som backar har företräde, men det är ändå bra att se att ingen finns bakom bussen...

77:an går i rusningstid - i varje fall har vi den då. Jag kollade igenom våra nya omlopp och det verkade vara rätt många tjänster som har 77:an i sig och därmed innebär stopp på Liljeholmens bussterminal. Det ska bli spännande att lära sig den lite mer ingående.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Locations of visitors to this page
Trackback
RSS 2.0
Google
Om Bussförarbloggen: Bussförarbloggen är en privat blogg som skrivs på fritiden.

Syftet är att dokumentera vardagen som busschaufför samt reflektera över yrkeskunnandet och teknikanvändningen, för att bli en bättre chaufför...

Vissa inlägg skrivs på raster och andra pauser under arbetsdagen, när bussen står stilla.

Bloggen har ingen koppling vare sig till Busslink eller SL.

Inget av innehållet produceras eller publiceras under körning.