Pass 59a: God morgon, mitt i natten...

Lördag kl 02.20 ringer min mobiltelefons alarm för första gången. Jag har varit vaken till och från de senaste timmarna och pustar nästan ut, eftersom jag nu slipper oroa mig för att den inte ska ringa. Går upp, tar ner bussförarkläderna från hängaren, går igenom det sista och rusar ut till T-banan. Snart börjar min tidiga uttjänst.

DSC00454.JPG

Går ut genom porten. Har några minuter på mig innan T-banan kommer. Mot Odenplan, kort tåg, står det på displayen. Jag går ut på plattformen och väntar - har bilnyckeln i fickan om det skulle vara så att T-banan inte kommer som utlovat. Men där, där är den. Jag känner mig pigg och vaken när jag går ombord i det fyra vagnar långa tåget - ett tågset. Åker med det till Gullmarsplan där jag byter till ett annat tåg. Byter sedan till 96:an och är på Söderhallen 03.01. Jag tog inte första T-banan för dagen, utan en av de sista.

Går upp i Söderhallen och tar lite att dricka. 03.15 går jag ner och väntar på bussen som kommer enligt tidtabell. Hälsar på föraren och sätter mig tillrätta. Första varvet går riktning Odenplan, så jag tänker mig noga för borta vid rampen för att inte svänga där och köra fel. Det är inte jättemycket folk, en person sitter i bussen. Lite mer folk vid Stureplan. En tjej med SMS-biljett frågar hur det är att köra nattbuss. Jag svarar att jag inte kört så länge, men att det är rätt okej - man träffar en massa intressant folk och lär sig mycket.

Lugnt hela vägen till Odenplan. Bussen töms på passagerare och jag trycker okej på bussPC:n när den föreslår tomkörning. Svänger på andra gatan till höger och tidsreglerar lite innan jag kör fram. En passagerare från Stadsbiblioteket. Nu är klockan 04 och jag börjar tänka att det inte är så värst tidigt längre... Polisen står vid Stureplan, vid Laroy, vet inte vad de gör där - funderar lite på det medan jag fortsätter Birger Jarlsgatan bort mot Norrmalmstorg. Mer folk där. Någon frågar om hur man tar sig till Gullmarsplan. Jag tipsar om andra nattbussar, eller att de kan åka med mig till Skanstull. Några är överförfriskade, men ingen så full att de inte får följa med. Andra försöker stoppa bussen utanför hållplatserna, men det låter jag bli.

Svänger under Clarion och kör bort till Sickla udde för tolv minuters reglering. Vänder och kör sedan tillbaka till Spårvagnsmuseet. 04.48 är passet slut och jag lämnar över bussen någon minut sent, eftersom den avlösande förarens buss var försenad. Hinner få iväg "Ej avlöst" till RTL, men säger till föraren att det inte är någon fara för min del - han får prata med dem om de anropar tillbaka... Går upp till pauslokalen och tar en frukt. Tiden går snabbt: nu är det "god morgon" för att det är morgon, inte god morgon mitt i natten...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Locations of visitors to this page
Trackback
RSS 2.0
Google
Om Bussförarbloggen: Bussförarbloggen är en privat blogg som skrivs på fritiden.

Syftet är att dokumentera vardagen som busschaufför samt reflektera över yrkeskunnandet och teknikanvändningen, för att bli en bättre chaufför...

Vissa inlägg skrivs på raster och andra pauser under arbetsdagen, när bussen står stilla.

Bloggen har ingen koppling vare sig till Busslink eller SL.

Inget av innehållet produceras eller publiceras under körning.