Nära busskrock - på andra sidan gatan

Svänger ner på Norrtullsgatan riktning Norrtull med 5380. Våra första generationens Volvobiogasbussar är trevliga att köra och går bra, men avsaknaden av ett snäpp till på fullt rattutslag gör sig ständigt påmind. Den här gången stannar dock Volkswagen-bilen och kör inte för långt fram, vilket gör att svängen går bra. Släpet följer. Ser de splitternya däcken på bakersta axeln, drivaxeln. Rätar upp och ser en annan blåbuss komma. Eftersom jag har gott om plats lite längre fram planerar jag ett stopp där, man kan komma in en halv meter åt höger och slipper oroa sig för att skrapa någon bil. Även om det inte är absolut nödvändigt känns det ganska smidigt.

Framför mig har jag två bilar en sedan och en stadsjeep. Stadsjeepen kör först, som om den inte riktigt vet var den ska, lite sakta och ofokuserat. Mötande buss kommer närmare, det är 100 meter nu. Då svänger stadsjeepen in till vänster. Sedanen kör förbi. Fine - inga problem. Jag står stilla och inväntar mötande buss, som nu är 10-15 meter bort. Stadsjeepföraren, stadsjeppen (?), får då den brillianta idén att backa ut på Norrtullsgatan, han skulle bara vända - ju. Han gör detta när mötande blåbuss är en meter ifrån honom. Tror inte att bussföraren la märke till det för stadsjeepen backade ur en för föraren död vinkel - ganska lågt och snett från höger.

Som tur är stannar stadsjeepen några decimeter från bussen. Det blev bara en "nära busskrock", denna gång.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Locations of visitors to this page
Trackback
RSS 2.0
Google
Om Bussförarbloggen: Bussförarbloggen är en privat blogg som skrivs på fritiden.

Syftet är att dokumentera vardagen som busschaufför samt reflektera över yrkeskunnandet och teknikanvändningen, för att bli en bättre chaufför...

Vissa inlägg skrivs på raster och andra pauser under arbetsdagen, när bussen står stilla.

Bloggen har ingen koppling vare sig till Busslink eller SL.

Inget av innehållet produceras eller publiceras under körning.