Broöppning på 74:an

Kör 74:an, riktning Hammarby. Rätt mycket folk i den gamla 5067:an, som går som en klocka. Ligger i kö. Bron öppnar sig. Jag kopplar mentalt bort BussPC:ns minustid och informerar passagerarna om broöppningen och att vi kommer stå still några minuter. Kanske inte helt nödvändig information, det är ju synligt att bron öppnar sig, men tänkte att det inte skadar. Stänger av motorn. Njuter av utsikten. En solig sommarkväll. Det har regnat, men när solen skiner blir det varmt. Ser segelbåtarna vänta på att komma igenom. Ser den ganska stora kustsjöfararen stäva mot Danvikstullsbron.

Bron går ner. Bommarna öppnas. Jag startar, lägger i växeln och kör iväg.

Det var första gången jag var med om broöppning på 74:an. Blir sex minuter sen till Sickla Köpkvarter. Kollar snabbt igenom bussen och tommar sedan till hallen - där jag stänger av och kopplar precis när raden ska vara slut enligt tjänstespecen. Det gick bra. En erfarenhet rikare: broöppning på 74:an.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Locations of visitors to this page
Trackback
RSS 2.0
Google
Om Bussförarbloggen: Bussförarbloggen är en privat blogg som skrivs på fritiden.

Syftet är att dokumentera vardagen som busschaufför samt reflektera över yrkeskunnandet och teknikanvändningen, för att bli en bättre chaufför...

Vissa inlägg skrivs på raster och andra pauser under arbetsdagen, när bussen står stilla.

Bloggen har ingen koppling vare sig till Busslink eller SL.

Inget av innehållet produceras eller publiceras under körning.