Kårsta - så svårt att jag kommer minnas det?

Kör vidare mot Kårsta med 4758. Jag kör till Täby Kyrkby och vidare till Vallentuna. Snirklar mig igenom Ormsta, på vägar jag tidigare kört fel på med personbil. Jag får köra till Lindholmen där vi tar en paus. Därefter tar min hornsbergskollega över. Vägarna blir mindre och mindre. Till slut känns det som gamla grusvägar som fått asfalt på sig. Igenom konstig korsning i Torsholma, hålla mot Kårsta, men köra till Ekbacken. Roslagens försommarskönhet omsluter den smala vägen - vi stadsbussförare är på landet - exotiskt... 

OmniLinken tuffar på bra, går fint. Vi får en massa råd och tips av instruktören, men jag är bortkollrad sedan ett tag - skriver upp stolpar på vägbeskrivningen. "Snabb höger, därefter vänster". "Över järnvägen, sedan hållplats". "Högtalaranläggning fungerar inte, tuta och vänta på passagerare".

Kommer till Kårsta. Vi ska köra en lite längre runda för att undvika en backe. Stannar vid stationen. Pitoreskt. Lantlig doft. Långt från stressade resenärer vid Oden- eller Stureplan. Efter en kort paus kör vi vidare, vänder tillbaka. Den här gången hänger jag med mer i svängarna och på pappret. Vid Ekbacken berättar instruktören att man ska stanna innan backen på vintern - och passagerarna känner till det. Första gången hade han missat det och fått höra att han inte skulle komma upp osv, men hade lyckats ändå.

När jag kom hem tittade jag på Eniro.com och Hitta.se och tänkte igenom hur vi hade kört.  Det var riktigt svårt att följa med i beskrivningen och behålla bilden av vad man var någonstans, men kartan underlättade. Kopierade in kartan i ett bildbehandlingsprogram och skrev minnesanteckningar (se min karta nedan) .Så jag tänkte ha med mig både vägbeskrinvning och kartutskrift med kommenterar i min bussväska i framtiden. Det var så svårt att hitta till Kårsta, att jag nog kommer minnas vägen bara därför?

Stor
Bildtext: Vägen till Kårsta är så svår att jag kommer minnas den - med hjälp av vägbeskrivning och kommenterad karta

Kommentarer
Postat av: Ulrika

Mycket smart sätt att lära sig "linjesträckning" på!Jag har själv lärt mig på ett liknande sätt - åka linjerna och skriva anteckningar för hållpunkter "vänster vid kyrkan" "höger direkt" "se upp i den här korsningen" med mera. Ser fram emot en ny stad och nya linjer till hösten :)

2009-06-11 @ 00:21:50
URL: http://spullis.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Locations of visitors to this page
Trackback
RSS 2.0
Google
Om Bussförarbloggen: Bussförarbloggen är en privat blogg som skrivs på fritiden.

Syftet är att dokumentera vardagen som busschaufför samt reflektera över yrkeskunnandet och teknikanvändningen, för att bli en bättre chaufför...

Vissa inlägg skrivs på raster och andra pauser under arbetsdagen, när bussen står stilla.

Bloggen har ingen koppling vare sig till Busslink eller SL.

Inget av innehållet produceras eller publiceras under körning.